Eten in Japan                                                                                                                                                                                                                         Het gebruikelijke menu van Japanners bestaat uit rijst,zeevruchten en groente. Zo’n honderd jaar geleden werd vlees in Japan ingevoerd. Nu zijn er ook Japanse gerechten met rundvlees, Zoals sukiyaki, en met kip, Zoals yakitori, dat is gegrilde kip aan spiesjes. Japanners doen dagelijks boodschappen, omdat ze hun eten zo vers  mogelijk willen houden, vooral de rauwe vis voor gerechten, Zoals sashimi en sushi. Bij de lunch eten Japanners altijd noedels, meestal in een kom soep. De bekendste Japanse drank is o-cha, een soort groene thee. Het bekendste eten in Japan is sushi, een gerecht gemaakt van kleefrijst, azijn, zeewier en rauwe vis. Japanners eten met stokjes. Die stokjes zijn meestal gemaakt van bamboo of hout. Aan tafel worden de eetstokjes bij iedere eter horizontaal op een steuntje gelegd. In een gezin heeft ieder gewoonlijk zijn eigen eetstokjes. Wat niet netjes is: eten aan stokjes rijgen of spietsen, de stokjes rechtop in het eten zetten en de eetkant van de stokjes in het gezamenlijke eten steken.